Welkom!


Welkom op mijn blogsite. Ik ben Miek en wil weten wat u van mijn blogs vindt. Dat kunt u doen door op een of meerdere labels te klikken ("Leuk", "Dit is Miek." of "(Freaking) mooi geschreven").

Heeft u een vraag, wilt u reageren, heeft u een mening of is er iets anders dat u per se kwijt wilt? Dat kan door bij een van mijn berichten een reactie te plaatsen. Ik zal zo snel mogelijk reageren.

Ik hoop dat u mijn berichten met veel plezier leest en dat u vaker terugkomt.

zondag 20 februari 2011

Wie is de Mol (4)

Vorige week: Soundos zei bij een opdracht het goede woord, maar er werd niet geluisterd. Ook hielp ze goed mee met de eilandjes-opdracht. Pepijn, Soundos en Karin kregen hun scherm te zien. Anna, Art en Patrick niet, omdat de zand-opdracht goed was. Aangezien niemand een rood scherm kreeg, zat de afvaller bij Anna, Art of Patrick. Ik zeg de laatste, aangezien hij op Karin zat. Is dat fout? Wel, ik zeg van wel, zeker als je de afvaller van deze week weet.
Als eerste de labyrint-opdracht. Een woeste zee, met erdoor een route van touw. De presentator, Pieter Jan (PJ in t kort) legt 't uit. Let op de uitdrukking van de gezichten: iedereen fronst licht, luisteren geconsenteerd.. iedereen, behalve Anna. De Mol weet van tevoren de opdracht. 
Hoge golven, veel gespartel. Mooie beelden, dat zeker. Je ziet de kandidaten tegen de golven vechten, moeite doen om boven water te blijven. Rustige vioolmuziek, die je meeneemt in de weerloosheid van de oceaan.
Anna brengt een kokertje, 100 euro waard, naar de kant. Laten zien dat ze geld brengt, dat ze niet de mol is. Mooie tactiek.
Pepijn maakt een snoekduik, maar helaas, hij is een fractie van een seconde te laat. "Ja, heel jammer. Maar ik was volgens mij in de lucht, de laatste seconde. En bij honkbal zou dat 'in' geweest zijn."
Volgende ochtend, het ontbijt. Er wordt besproken waarom Karin geen kokers had gevonden. Soundos vertelt waarom Karin een goede mol is: ze straalt vertrouwen uit, heeft een moedergevoel, kan goed lachen..
Tweede opdracht: de kist-vulkaan-opdracht. De kandidaten moeten de vulkaan op lopen. Tijdens deze wandeling zijn er kisten op de route. Deze moeten ze meenemen. Als er een volgende kist is, mogen ze ruilen. Hoe groter en zwaarder de kist, hoe meer geld.
Rotsen, lavastenen, zwart, regen. Anna heeft een idee: twee tillen van achter, eentje van voor. Hier kun je op twee manieren denken: 1. Ah, ze helpt mee, dat is geen mollenactie. 2. Hoe meer tillen, hoe meer er vermoeid raken. De kist wordt op verschillende manier getild. Alle methoden lijken zwaar, niet te doen. Ze maakt de kandidaten moe, ze geeft het gevoel dat de kist onmogelijk is om te tillen. Gevolg: men wil sneller wisselen van kist.
Ze kunnen over de berg kijken, de krater in. Er wordt van het uitzicht genoten. Anna merkt ze geur van zwavel op.
Een nieuwe kist: voor welke gaan ze. Patrick en Art gaan voor de lichtere, Anna en Pepijn willen de zware. He, een zware, dus meer geld, waarom zegt Anna dat? 1. Patrick en Art willen de lichte, dat willen ze per se.. 2. een zwaardere kist, meer vermoeidheid. Dit zou het vervolg van de opdracht: van de vulkaan afrennen, om het geld te verdienen. 
Ze is als eerste beneden. Logisch, want ze is een sportief type. Ze laat zien dat ze met de rest meedoet. Het zou te opvallend zijn om te laat aan te komen. Bovendien, het is toch super om van de vulkaan af te rennen!
Derde opdracht: de joker-opdracht. Elke kandidaat krijgt een joker. Aan het einde van elke aflevering maakt iedereen DE test. Hier wordt in 20 vragen gesteld wie de Mol is. Degene met de meeste foute antwoorden gaat naar huis. Als je een joker inlevert, wordt een foute vraag goed gerekend.
De opdracht: als je nu je joker inlevert, doe je mee. In drie kansen krijg je jokers: 0, 1 of 3. Er wordt naar iedereen geseind, waardoor iedereen 3 jokers wint. Behalve Anna, zij levert haar joker niet in. Waarom zou ze ook? Als Mol hoef je geen jokers, je gaat toch door naar de volgende aflevering! Ook Pepijn, die als laatste de kans kreeg op jokers, verdiende niks. Er werd niks naar hem geseind, geen knik, geen wenk, niks!
En toen, de executie, Pepijn vliegt eruit!
Hij zat op Karin, dat geeft mij een goede aanwijzing dat Karin de Mol niet is. Patrick zit ook op Karin, hij zat vorige week bij de drie van het rode scherm. Nee, Karin is het niet.
Patrick moet wel switchen, anders vliegt hij er volgende week uit. Karin moet ook switchen. Eerst zat ze op Horace, die vloog eruit. Ze zat op Jan, die vloog eruit. En nu. ja, ze zat op Pepijn, en die verlaat nu ook het spel.
Ja, Patrick of Karin gaat er volgende week uit, daar ben ik zeker van. Art bereikt de finale, dat geloof ik ook.
Spannend..

Trouwens, heb je goed naar het intro geluisterd? Je ziet Jan, je hoort een knal, je ziet Anna. Meteen na de knal hoor je het: "Anna is de Mol", snel door Art gezegd. Mooie aanwijzing zeg, net als die van de koeien-opdracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten