Welkom!


Welkom op mijn blogsite. Ik ben Miek en wil weten wat u van mijn blogs vindt. Dat kunt u doen door op een of meerdere labels te klikken ("Leuk", "Dit is Miek." of "(Freaking) mooi geschreven").

Heeft u een vraag, wilt u reageren, heeft u een mening of is er iets anders dat u per se kwijt wilt? Dat kan door bij een van mijn berichten een reactie te plaatsen. Ik zal zo snel mogelijk reageren.

Ik hoop dat u mijn berichten met veel plezier leest en dat u vaker terugkomt.

dinsdag 25 oktober 2011

De Piemeldeo, lactacyd en chilly

(Lees: Mag ik slaan? om wat over deze les te lezen).
Vandaag, de eerste lesdag na de vakantie. Probleemaanpak, een vak met leuke mensen op een leuk tijdstip: 10.30-12.10. Na de vakantie moet er bijgepraat worden. Nou ja, er moet altijd bijgepraat worden. Nou ja, er moet gewoon altijd gepraat worden. 
Zo ook vandaag, waar we het hadden over een nogal interessant en apart krantenartikel.

Piemelfris de wereld in
Door Marijn Brok

Elke man kent het, dat onfrisse luchtje dat zich tijdens een toiletbezoekje op het einde van de  dag vanuit de onderbroek aan je opdringt. Ondernemer Tibor Korozsi zag een gat in de markt  en ontwikkelde Freshim, de eerste verzorgende piemel-deo ter wereld. Gisteren werd in Amsterdam op feestelijke wijze de eerste lading flacons in de schappen opgenomen, in  aanwezigheid van Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk. 
Voordat Korozsi besloot om met het goedje de markt te bestormen, was hij van twee dingen afhankelijk: of het product niet al bestond, en of het commercieel interessant is. Nee, antwoordde drogisterijketen Etos op dat laatste criterium, hier zit de markt niet op te wachten. Openbaar toilet-winkel 2theloo in de  Amsterdam Kalverstraat zag er wel brood in. Immers: vergelijkbare producten voor vrouwen doen het ook goed. 
Of de deodorant voor down under werkelijk zal aanslaan bij de nuchtere Hollandse man? Korozsi is er zeker van. „Mensen moeten gewoon aan het idee wennen.” Hij ziet vooral potentie in de jonge doelgroep. „Ik heb jongens  gesproken die enthousiast waren en het zeker wilden gebruiken. Een kennis van mij zit in het  leger en stond op het punt een week lang op kamp te gaan. Die jongens kunnen niet eens  douchen, dus hij vond het wel prettig om zo’n flesje mee te nemen.” Ook Playboy-baas en  fervent Freshim-gebruiker Heemskerk zweert bij de piemelspray: „Geur is een belangrijk  onderdeel van onze uiterlijke verzorging. Water en zeep helpen niet op die locatie, dus dit goedje is daar een oplossing voor.” 

Dit leverde in 'ons clubje' veel commentaar op. Een paar dingen snapten we dit niet. Hoezo "dat onfrisse luchtje aan het eind van de dag", je trekt toch elke dag een schoon ondergoed aan en je gebruikt wc-papier? En hoe erg moet het stinken om aan deodorant te denken, volstaat een simpele douche dan niet meer? "Vergelijkbare producten voor vrouwen doen het ook goed" staat er. Veel verstand heb ik niet van de producten als Lactacyd en Chilly, maar op internet staat dat je het als zeep kunt gebruiken en dat er tissues zijn. Tissues voor mannen konden we nog begrijpen, dan is het gewoon wc-papier met een geurtje.

Trouwens, nu ik toch informatie over Lactacyd heb opgezocht, lees wat er op hun site te vinden is: 
Je vagina heeft van nature een mooi beschermingsmechanisme en maakt zelf melkzuur aan dat de zuurgraad in balans houdt. Het gebruik van producten met een gemiddelde pH-waarde van 7, bijvoorbeeld reguliere douchegels en zeep, kan de natuurlijke balans verstoren. De kans op jeuk en irritatie in de intieme zone neemt dan toe. Ook alledaagse zaken als menstruatie, vrijen, hormonale schommelingen, strakke kleding (string, skinny jeans), synthetisch ondergoed, scheerschuim, verminderde weerstand en gebruik van antibiotica kunnen de natuurlijke balans van de vagina nadelig beïnvloeden.

Lactacyd is een product voor intiemverzorging dat speciaal is ontwikkeld om dagelijks de vagina te reinigen, verfrissen en te helpen beschermen.
Ehm.. even een korte vraag: wie scheert zijn vagina?  Je schaamhaar, dat kan ik begrijpen, maar wie heeft er haar in haar vagina?

Hoe dan ook, bij Probleemaanpak hadden we het nog over die piemeldeo tijdens de les. Hoewel de over het algemeen mooie cijfers halen en goed werken, zijn we in de les vaker niet dan wel serieus. Zo ook vandaag.
"Ja, maar wat nou als je ehm.. oraal bezig bent, dat smaakt toch niet lekker!" zei de een.
"Dat moeten ze doen! Van die deo met een smaakje eraan." zei de ander.
Waarop de derde antwoordde: "Ehm.. zijn daar geen condooms voor?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten